Saturday, January 8, 2022

10 resnic po mojem izboru

Ko sem nazadnje slišala in ne prvič stavek, namenjen meni: "Tebi je treba porezati peruti. Letiš previsoko." Sem se resno zamislila.

Vprašala sem samo sebe, Kdo sem jaz, da bi nekomu to sploh izrekla? Ali je mozno, da nas prezenca nekoga ze po nekaj minutah prvega srečanja toliko ziritira, da nam besede tako lahkotno poletijo iz ust. Priznam, sem se zaustavila in zamislila, tudi predala priznanje, da sem se dobro soočila s tem kar mi je bilo predano. Še nekaj dni sem potrebovala, da ne oskrunim svojega dostojanstva z nestrinjanjem mimoidoče. A takšni "šoki" so potrebni, da se stestiramo, ko smo ustali iz pepela ali smo zares vredni in sposobni nositi ta krila.

Spoznanje: krila so namenjena nam vsem. Kdo jih bo nosil si je sam svoje poti krojač. Bodeče rezilo nestrpnosti do drugačnosti je eno večjih orodij temačnega sveta. Sem Hvalezna, da sem si tudi to razsvetlila.

Tu bom samo še dodala, zenski svet je lahko nekaj najbolj Milega, Čutnega in Ljubečega a ko ga zenska ne čuti se hitro spreobrne v zlohotno delovanje, ki na koncu vedno useka vzvratno. Tako je. Tak je zakon Vrhovnega. In samo On ve komu kaj pripada. In dokler se zenski rod ne bo slozno podpiral v naši prvisnskosti te nezne, čutne in zenstvene energije bodo prevare, intrige, tekmovalnost, ljubosumje, zavist še naprej najljubša igra teme, ki se tako rada poigrava z nami. 

Naj bo raje vodilo: Kraljica Kraljici krono popravlja.

V različnih stanjih, situacijah se lahko Hvalezno danes sprehodim po seznamu, ki sem ga sprejela za svoj smerokaz zivljenja. Ta mi je v opomnik, da nikoli ne odlozim svojih kril za katera sem trdo garala, da sem si jih zopet po vseh padcih v veri, da je zivljenje vredno ziveti, nadela. O ja, še bom letela.

1. z dnem, ko smo se rodili, pričnemo umirati. Zato živim zdaj in ne jutri.

2. nadomestljivi smo povsod in v vseh odnosih. Odnos se gradi, se ne zgodi samoumevno.

3. nihče ni odgovoren za mojo srečo. Drugi nas lahko občasno le dvignejo, podprejo.

4. naši starši Niso svetniki. Lahko nas celo učijo, usmerjajo napačno cel čas, zato bodi odvisen od sebe.

5. prijatelji. Nič ni večno.

6. pokazati ranljivost je prednost. Skrivanje občutkov in pretvarjanje, kako smo močni vodi v sesutje.

7. obsojati ljudi, ko se ne strinjajo z nami je izguba energije in časa.

8. znati opravičiti se, Oprostiti zivljenje zelo olajša.

9. prijazen nasmeh in topla beseda, to je tisto kar si bodo ljudje najbolj zapomnili o tebi.

10. ne skruni svojih vrednot v katere verjameš, da bi ugajal in bil všečen.

Kaksen je vaš seznam?

Izbiram Svetlobo in Krila, za Sebe in moji Deklici 💜💜💜No comments:

Post a Comment